Linux-yleisöpäätteet
Yleisöpäätteemme perustuvat Linux Terminal Server Project (LTSP) -tekniikkaan. LTSP-tekniikalla sovellukset ajetaan palvelimella lähiverkossa. Vanhatkin PC-koneet kelpaavat päätteiksi, koska niiltä ei vaadita suorituskykyisyyttä. (Lataa PDF-muotoinen esite.)

Yrityksemme Linux-päätteet ovat käytössä useissa kohteissa.yleisokoneet
Ohjelmistot on helppo päivittää keskitetysti palvelimelle, ja käyttöympäristö on aina kaikilla päätteillä samanlainen. Kullekin päätteelle voidaan asettaa aikaraja, jonka jälkeen istunto (varoituksen jälkeen) automaattisesti lopetetaan. Jäljellä oleva aika näytetään tehtäväpalkissa. Istunnon loputtua työhakemistot siivotaan, eivätkä käyttäjät voi asentaa päätteille ohjelmia. Tämä ehkäisee ilkivaltaa ja suojaa käyttäjien yksityisyyttä.

Työpöytäympäristönä päätteissämme on KDE, joka muistuttaa läheisesti Windowsia. Selaimena on Firefox ja toimisto-ohjelmistona OpenOffice, joka lukee ja kirjoittaa myös MS Officen tiedostomuotoja. Ohjelmistot ovat käytettävissä kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Oheislaitteita kuten CD-ROM-asemia, levykeasemia, USB-muistitikkuja ja tulostimia voidaan käyttää tavalliseen tapaan.

Jonotusjärjestelmä

jonotusmonitori Linux-yleisöpäätteemme voidaan kytkeä kirjastokortilla toimivaan jonotusjärjestelmään. Järjestelmä toimii samalla periaatteella kuin vuoronumerot kaupoissa ja pankeissa, mutta kokonaan automaattisesti.

Asiakas voi paikalle tullessaan hakea vuoronumeron kirjastokortillaan. Kun asiakkaan vuoro tulee, hänen vuoronumeronsa ja vapaan päätteen numero ilmestyvät näyttötaululle. Päätteelle pääsee vain sillä kortilla, jolla vuoronumero on haettu, mikä estää kiistelyn käyttövuoroista. Istunnon ajaksi kirjastokortti laitetaan päätteen lukijaan, ja istunto lopetetaan, kun kortti otetaan lukijasta tai aikaraja tulee täyteen. Henkilökunnan ei tarvitse valvoa jonotusta ollenkaan.

Jonotusjärjestelmä säilyttää tilatiedot tietokannassa, minkä ansiosta esimerkiksi sähkökatkon jälkeen tilanne palaa automaattisesti ennalleen. Järjestelmä on myös vikasietoinen: jos kortinlukija rikkoontuu tai yhteys päätteeseen katkeaa, järjestelmä näyttää virheilmoituksen, jonka perusteella henkilökunta voi korjata ongelman.


 

Grok IT Oy

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 C 99
00180 Helsinki

Käyntiosoite:
Tallberginkatu 1 B 227

info@grok-it.fi
+358 50 525 6438