Sovelluskehitys
Muutama esimerkki asiakkaillemme suunnittelemista ja toteuttamista sovelluksista.

Lasipalatsin Mediakeskus

liputin-screenshot Lasipalatsin Mediakeskus Oy:lle olemme toteuttaneet muun muassa Liputin-lipunmyyntijärjestelmän. Liputin on suunniteltu erityisesti elokuva- ja kulttuurifestivaalien tarpeisiin. Liputin käsittää laitteet ja ohjelmistot lipunmyyntipisteitä varten, web-lippukaupan sekä raportointitoiminnot ja hallintaliittymän.

Liputtimen suurin käyttäjä on ollut vuodesta 2007 alkaen  Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali, joka on myynyt Liputtimen kautta jo yli 130 000 elokuvalippua. Muita käyttäjiä ovat olleet muun muassa Docpoint-elokuvafestivaali ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.

Liputin on helppo ottaa käyttöön, ja web-lippukauppa voidaan upottaa osaksi asiakkaan olemassaolevaa web-sivustoa. Tarjoamme web-asiakkaillemme myös tapahtumakalenteria, johon tapahtumat voidaan tuoda suoraan Liputtimesta.

Liputin on toteutettu pääosin Python-kielellä PostgreSQL-tietokantaa käyttäen. Web-kauppa toimii Apache/Linux-web-palvelimella mod_python-tekniikalla.

Helsingin kaupungin opetusvirasto

kayttajatieto Opetusvirastolle olemme suunnitelleet ja toteuttaneet ATK-käyttäjätilien automaattisen ylläpitojärjestelmän. Järjestelmä luo ja ylläpitää tilejä oppilas- ja henkilökuntarekisterien perusteella 165 koulun ja oppilaitoksen alueella. Samoilla käyttäjätunnuksilla voi käyttää niin sähköpostia, oppimisympäristöä kuin työasemiakin. Ylläpidettäviä käyttäjätilejä on yhteensä noin 70000.

Järjestelmä yhdistää toisiinsa käyttäjätilit viraston LDAP-hakemistossa (Sun Java System Directory Server), Windows NT- ja 2003-palvelimilla sekä syksyllä 2008 alkaen myös viraston Active Directoryssä.

ovadmin-screenshot Samaan kokonaisuuteen kuuluu myös web-pohjainen hallintatyökalu, jonka avulla ATK-tuki- ja vastuuhenkilöt voivat hallita käyttäjätilejä ja muun muassa tulostaa niistä luokkakohtaisia listauksia.

Olemme tehneet yhteistyössä opetusviraston kanssa myös lukuisia pienempiä web-, komentorivi- ja palvelinsovelluksia. Eräs näistä, yleiskäyttöinen LDAPknife-työkalu LDAP-ylläpitäjille, on ladattavissa vapaasti sivustoltamme.

Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus

numerot_hel_fi_logoTASKElle olemme toteuttaneet Helsingin kaupungin puhelinnumeropalvelun, numerot.hel.fi. Palvelusta löytyvät Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten sekä kaupungin työntekijöiden (julkiset) puhelinnumerot. Palvelu pohjautuu kaupungin puhelinvälitysjärjestelmästä päivittäin poimittaviin tietoihin.

Palvelusta on tarjolla myös mobiiliversio ja XML-rajapinta. Sekä hakumoottori että XML-rajapinta ovat Grok IT:n suunnittelemia yhteistyössä Talous- ja suunnittelukeskuksen kanssa.

 

Grok IT Oy

Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 C 99
00180 Helsinki

Käyntiosoite:
Tallberginkatu 1 B 227

info@grok-it.fi
+358 50 525 6438